Wat voor weer moet het zijn tijdens het vliegen met een drone

Wat voor weer moet het zijn tijdens het vliegen met een drone

 

Net als in het echt is het weer bepalend voor het vliegen met een rc vliegtuig of drone. Tegenwoordig vliegen veel mensen ook met een bestuurbaar luchtvaartuig. Ook daar geldt natuurlijk voor dat het belangrijk is om op het weer te letten als je gaat vliegen. Vooral de rc helicopters kunnen erg gevoelig zijn voor de wind. Daarnaast is het voor jezelf ook prettig om te weten hoe de zon staat. Je wilt natuurlijk niet steeds tegen de zon inkijken. Bij vliegtuigen zorgen de vleugels in combinatie met de luchtstroming hoe het vliegtuig zal opstijgen.

Wat is goed weer om met een Radio controlled speelgoed te vliegen?

Voor een rc helicopter is het goed weer wanneer het windstil is of wanneer er niet zoveel wind staat. Je kunt dan zonder windstoten opstijgen. Zeker als je een niet zo sterke helicopter hebt is het goed om hiervoor te kiezen. Vaak zijn ze alleen maar geschikt om te vliegen wanneer er geen wind is of om er indoor mee te gaan vliegen of in huis. Dat laatste is natuurlijk ook afhankelijk van het formaat van de helicopter.

Goed weer om met een rc vliegtuig te vliegen?

Voor een rc motorvliegtuig is het mogelijk als er iets wind staat. Het zorgt voor de aerodynamica om op te stijgen. Een rc motorvliegtuig kan natuurlijk wel tegen iets wind. Het beste weer is als het windstil is en ook droog.
Een zweefvliegtuig heeft juist volop dragende lucht nodig. Het rc zweefvliegtuig kun je het beste laten opstijgen als het warm is en er verschillende warmte lagen in de lucht zijn waar het rc zweefvliegtuig gebruik van kan maken.

Een drone en het weer?

Zeker voor de drones met een camera is het mooi en goed om te gaan vliegen als er niet zoveel wind staat. Het is heerlijk om te ontdekken welke verschillende mogelijkheden er zijn. Ook kan de zon van belang zijn als je een video opname maakt of een foto van een landschap. Misschien wil je de zonsondergang wel fotograferen?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *